luni, 21 februarie 2011

Cum a ainceput povestea lui Narcis Iustin Ianau, talentul Romaniei de la Bacau

Cine este Narcis Iustin Ianau? Un copil de 15 ani ne-a lasat uimiti de placere, de putine ori imi este dat sa simt astfel de emotii, brusc o bucurie imensa la auzul si vazul unui astfel de minuni.
Ma intrebam daca ingerii au voce, atunci cu siguranta asa este vocea unui inger.
Mare bucurie pentru sufletele noastre aceasta voce.
Narcis este dintr-o comuna din aproprierea orasului Bacau, mai exact Barati - comuna Margineni.
De cand canta? de cand se stie
Unde vrea sa ajunga?

Pe marile scene zice cu mare bucurie dar inca nu stie care sunt acelea.
A cantat 5 ani in corul bisericii catolice unde a fost observat de preot si incurajat sa cante.

Familia lui este o parte in Bacau: tatal lui Eduard Ianau si cu fratele mai mic Marius Cristian Ianau, iar mama lui este la munca in Italia de 9 ani. Dorinta lui este ca mama lui sa-l vada cum canta pe o scena deschisa, practic asa s-a hotarat Narcis sa concureze. Pentru ca acasa nu are internet, s-a dus la un internet cafe sa poate copia si studia versurile melodiei pe care a cantat-o in concurs.
Intrebat inainte de concurs daca are tot ce trebuie ca sa castige marele premiu, Narcis Iustin a raspuns foarte natural si sigur pe el: da, am vocea mea...si cate dreptate are.

Tot el afirma in continuare:"Eu nu am luat lectii de canto, mama mea fiind in Italia de 9 ani nu prea m-a auzit cantand, tatal meu m-a auzit de mai mult ori si stie deja cum cant. Iar mama cand m-a auzit a crezut ca nu pot realiza ceva cu aceasta voce. Imi doresc foarte mult ca mama mea sa ma vada cantand la scena deschisa.
Intrat pe scena, a salutat respectuos si s-a inclinat usor in fata audientei: "Buna seara!"
Au urmat intrebarile  banale din partea lui Mihai Petre Cum te numesti? De ce ai venit la Romanii au Talent?
Raspunde : "Sa fac un vis realitate, sa-mi indeplinesc un vis"
Care ?
"Sa arat lunii ce voce am si sa distrez lumea cu vocea mea."
Deci o sa ne canti ceva...
"da"
"Bun ...iti doresc mult succes"
"Multumesc"
Si minunea s-a nascut cu primele sunete scoase...ceva de ti se face pielea gaina, din culise cei doi (Smiley  si Pavel Bartos ) ziceau "ca nu au mai auzit asa ceva". Din secunda aceea viata lui Iustin s-a schimbat in bine, definitiv.

Andra cu eleganta care o caracterizeaza s-a ridicat in picioare si a spus "Multumesc!" e singura care s-a comportat ceva mai natural, Andi Moisescu si Andrei Petre sunt de multi ani pe tot felul de posturi prin televiziuni dar inca nu au invatat cum este sa fii natural, cum sa aduci la suprafata acea inteligenta emotionala. Publicul s-a schimbat, suntem mai pretentiosi si avem si de ce. Regizarile astea reci nu-si au locul  in astfel de emisiuni!!!
Iar copilul a cantat Dumnezeieste si voi doar atat ati putut manifesta ???
Aveti mai jos varianta originala a inregistrarii care circula pe youtube si pe care Protv-ul cum o prinde cum o reclama si o sterge de pe toate canalele de youtube. Chiar ma intreb cat de "neinspirati" sa fie cei de la marketing ProTv ca sa nu-si dea seama ca ar trebui sa aiba un canal propriu pe youtube unde sa posteze toate aceste filme. Lumea a auzit deocamdata de Narcis Iustin Ianau, vrem sa-l aratam lumii intregi, ca ne mandrim cu un asemenea talent. Au preluat modelul emisiunii Britain Got Talanet si American Idol dar nu au luat si modelul de marketing pe internet. Si uite asa, prin intermediul lui Narcis Iustin Ianau va afla lumea internationala si de PROTV si de Andra si de ceilalti membri ai echipei. De Simon Cowell stiau foarte multi, dar imediat ce s-a lansat Susan Boyle automat o lume intreaga a aflat si cine aste Simon Cowell



Si varianta originala de pe saitul ProTv-ului care nu va disparea:



Oricum remarca lui Mihai Petre ca nici nu ma asteptam sa iasa un asemenea sunet din carcasa aia este cea mai proasta remarca pe care o putea face?!!!  Cine? Seful juriului? (ca asa pare sa se intample) . Personajul acesta trebuie schimbat ca face de ras tot concursul...si Protv-ul!
Crede ca este o gluma buna?
Ca asta inseamna sa fii om?...pai ce domnule erati la abatorul comunal plin de tot felul de carcase? Daca ati vrut sa fie ceva "cool" nici asta nu ti-a reusit...dar cel mai probabil este ca nu te asteptai ca cineva sa inregistreze  tampenia grosolana scoasa pe gura.,...si probabil ca acesta este motivul pentru care PROTV-ul a taiat filmul expres pe siteul lor original, ca acum lipsesc si inceputul si incheierea din film.

2 comentarii:

Unknown spunea...

stai linistit sunt foarte multi care au inregistrat episodul sau l-au downloadat de pe trackerele romanesti si va ajunge sigur si pe afara la cei care il vor. plus ca mai sunt site-uri cu streaming online unde il puteti vedea.

Se poate distorsiona imaginea ca sa nu mai poata cere drepturile de autor pe youtube dar Partea nasola e ca nu se poate distorsiona sunetul fiindca ar strica tot farmecul. Deci pana se vor gandi si Trustul Protv-ului sa isi faca un canal pe youtube sau sa faca site-ul unde au urcat ei video-ul accesibil si in alte tari inregistrarea si distribuirea underground ramane unica solutie de vizionare a acestei emisiune. dar din fericire (sau pacate) romanii se pricep foarte bine la piratat lucrurile cu drept de autor

Unknown spunea...

Numai eu nu inteleg? Cine a scris textul? Daca blogul se numeste narcis-iustin-ianau.blogspot.com n-ar trebui ca autorul sa fie chiar el? Si daca e chiar el, de ce vorbeste la persoana a III-a? Ma lamureste si pe mine cineva?

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More